NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: MONS. HRANIĆ SE ISPRIČAO ŽRTVAMA ŽUPNIKA IZ SOTINA

Tekst: Panopticum/IKA

Foto: Ja Zmaj

Iako je danas “prvi aprilili” vijest koja slijedi nije prvoaprilska šala. Naime, zakašnjela, ali za Crkvu vrlo važna izjava đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića pobudila je pažnju medija. Čini se da se nadbiskup Hranić ipak odvažio javno nastupiti i pokajati te bi njegov istup mogao predstavljati izvjesni podstreh Crkvi da bude odlučnija u borbi protiv pohotnica i predatora u svojim redovima.

Podsjetimo, nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić u objavi za javnost ispričao se svim žrtvama svećenika Rajčevca iz župe u Sotinu.

“Ovom izjavom ispričavam se žrtvama svećenika Rajčevca, njihovim obiteljima, župljanima župe Sotin, posebno onima koji su prijavili slučaj, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti što, uz poduzete mjere prema hrvatskim institucijama i nadležnom Dikasteriju Svete Stolice, dotičnoga osumnjičenog župnika nisam uklonio sa župe za vrijeme trajanja istrage”, rekao je u subotu, 1. travnja 2023. godine nadbiskup Hranić, a prenijela IKA.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon