NEUROLOGINJE PREDVODE MANIFESTACIJU ŽENE U CRVENOM

Tekst: M. Š. / HLZ

Foto: HRT

Moždani udar u žena tema je o kojoj se malo priča i o kojoj se relativno malo zna. Žene koje su doživjele moždani udar su uglavnom zapostavljene u istraživanjima o toj bolesti, a moždani udar kada ga doživi žena teže se i kasnije prepoznaje i liječi. Prema nezavisnim istraživanjima svake godine dvostruko više žena umire od moždanog udara nego od raka dojke, a broj oboljelih žena od ove nepredvidive bolesti se višestruko iz godine u godinu uvećava.

Hrvatske neurologinje Arijana Lovrenčić-Huzjan, Zdravka Poljaković i Vesna Matijević i logopetkinja Dinah Vodanović intenzivno rade na organizaciji manifestacije pod nazivom „Dan Crvenih haljina“ koji završava svečanim obilježavanjem 1. veljače 2019. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Predsjednica Hrvatskog neurološkog društva i članica organizacijskog odbora „Dana crvenih haljina“ prof.dr sc. Zdravka Poljaković ističe važnost ove akcije zbog činjenica da moždani udar pogađa znatno češće žene nego muškarce i da to jedan je od vodećih uzročnika invaliditeta i smrti kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Svečani program obilježavanja „žena u crvenom“ u Lisinskom vodit će Karmela Vukov Colić, a uz glazbene goste zvijezde večeri biti će deset žena koje su preboljele moždani udar. One će nositi crvene kreacije koje su im za ovu prigodu kreirali i darivali poznati hrvatski modni dizajneri i modna kuća Nebo.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon