NETANYAHU KORISTI KAMPANJU CIJEPLJENJA KAO SVOJU REKLAMU ZA PARLAMENTARNE IZBORE

Tekst: M. Š.

Foto: www.timesofisrael.com

Iako Izrael vodi kampanju cijepljenja još od 19. prosinca 2020. u nedjelju, 27. prosinca vlasti su uvele treću karantenu u trajanju na najmanje dva tjedna, kako bi obuzdale širenje zaraze koronavirusom dok u zemlji traje početna kampanja cijepljenja. Izrael je već u proljeće 2020. uveo prvu karantenu i zatim drugu u rujnu kada je zemlja imala jednu od najviših stopa zaraza po stanovniku u svijetu. Novom karantenom svi putnici koji stignu iz inozemstva ostaju u karanteni u hotelima koje odrede vlasti. U Izraelu je do sada registrirano više od 400 tisuća slučajeva zaraze koronavirusom i 3210 umrlih.

U cilju pozitivne kampanje cijepljenja premijer Netanyahu je izjavio da je cilj kampanje u mjesec dana cijepiti četvrtinu od 9 milijuna Izraelaca, odnoso po 150 tisuća stanovnika dnevno.

“Brzo cijepljenje i mjere ograničenja kretanja će nam omogućiti da prvi u svijetu izađemo iz pandemije”, ocijenio je Netanyahu u izbornoj kampanji nakon što je ovog tjedna raspušten parlament. On računa na izlazak iz pandemijske korona-krize početkom ožujka 2021., dakle prije parlamentarnih izbora zakazanih za 23. ožujka 2021. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon