NESVAKIDAŠNJA IZLOŽBA U GALERIJI KORTIL – VIZUALNI ASPEKT IZRAVNOG DODIRA IZMEĐU SLAVONSKE SVINJE I ORNAMENTALNE BAŠTINE

Tekst: Ana Bernard

Foto: HKD

I ove je godine Galerija Kortil dio izložbene turneje projekta A4, nacionalnog natječaja namijenjenog studentima diplomskih studija likovnih akademija i studentima povijesti umjetnosti. Izložba Lea Pavlovića Ornamentalni kontinuum / Svinje, rezultat je šestog A4 natječaja, a otvorenje je zakazano za četvrtak 18. siječnja 2024. godine. Uz slobodan ulaz nesvakidašnja izložba je otvorena do 2. veljače 2024. godine.

Leo Pavlović student je diplomskog studija vizualne umjetnosti s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (mentor doc. art. Miran Blažek), a uz njega dobitnica natječaja za pisanje popratnog teksta izložbe je Ljubica Bilić, studentica Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu (mentor izv. prof. dr. sc. Dalibor Prančević).

Iz popratnog teksta Ljubice Bilić doznajemo kako radovi Ornamentalni kontinuum i Svinje povezuju vizualni aspekt kao neodvojiv vid umjetnosti s onim očitovanim u tradicijskoj baštini Slavonije. Pavlović, rodom iz Novske u Slavoniji, inspirirao se izravnim dodirom s narodnim nošnjama, folklorom, plesom, glazbom i selom te ih utkao u okvire svoje poetike.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon