NEGATIVNE KRITIKE DIE PRESSE O FRLJIĆU

Austrijske novine “Die Presse” objavile su izrazito negativnu kritiku predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nasilje” koja je prikazana na poznatom austrijskom kazališnom festivalu Weiner Festwochen. Iako ni drugi austrijski kritičari nisu bili pozitivni, kritičar Von Norbert Mayer iz Die Pressea je bio daleko najokritičniji.

diepresse

Tekst: Panopticum

Foto: www.diepresse.com

Austrijske novine „Die Presse” objavile su izrazito negativnu kritiku predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nasilje” koja je prikazana na poznatom austrijskom kazališnom festivalu Weiner Festwochen. Iako ni drugi austrijski kritičari nisu bili pozitivni, kritičar Von Norbert Mayer iz Die Pressea je bio daleko najokritičniji.

Frljićevu je predstavu naime okarakterizirao kao cinizam bez ikakve mjere i smisla, prozvao je jednostavnom i sirovom, te je napisao da djeluje amaterski i dosadno dok pokušava šokirati gledatelje.

Mayer je napisao da je Frljić u predstavi kao predložak koristio trilogiju Petera Weissa “Estetika otpora” pokazujući radničku klasu pod fašizmom, čime je želio prikazati aktualnu situaciju u Europi, posebno ukazujući na imigrante. Mayer napominje da je riječ o “općem napadu na sve”, te da je riječ o “iritantnom kazališnom djelu koji traje predugih 75 minuta, s neugodnim vonjem školskog kabarea”.

Naravno da u predstavi ne manjka ni razodijevanja ni poljubaca između glumaca međusobno, nakon čega su uslijedile scene kakvih se ni najgori filmovi ne bi posramili, a koji uključuju silovanje, križ, Isusa, i seks. “Samo su ljubitelji hardcorea pljeskali”, zaključuje kritičar na kraju teksta.

Link na izvorni članak: http://diepresse.com/home/kultur/news/4999134/Wiener-Festwochen_Oliver-Frljics-dumme-TerrorPossen

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon