NE LAJE PAS RADI SELA, NEGO RADI SEBE

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Prozivanje MVEP-a od strane Joška Klisovića, jednog od čelnih ljudi izbornog stožera Zorana Milanovića, zbog mogućih imenovanja novih veleposlanika RH u prijelaznom razdoblju prijenosa vlasti na Pantovčaku nije baš najbolje sjelo ministru vanjskih i europskih poslova, Gordanu Grliću Radmanu kao ni drugoj nomenklaturi unutar HDZ-a. Međutim, ima tu i nešto od one narodne “ne laje pas radi sela, nego radi sebe”, obzirom na, zasad, nepotvrđene informacije u dijelu hrvatske diplomacije kako upravo Joško Klisović kao dio ratnog plijena dobivenih predsjedničkih izbora ima za cilj kadrovirati i u konačnici realizirati neko od veleposlaničkih mjesta u relativno kratkom roku u svoju korist.

Da podsjetimo, Klisović je putem medija alarmirao javnost kako nema nikakvih konzultacija po pitanju imenovanja veleposlanika u ovoj fazi kada je novi predsjednik izabran u Republici Hrvatskoj s tim predsjednikom. Naime, novoimenovani predsjednik Milanović će sljedećih pet godina sukreirati vanjsku politiku, uključujući kadrovsku politiku u diplomaciji, prema tome, minimum korektnosti nalaže da se s njim koordinira svako imenovanje otkad je on imenovan, rekao je Klisović, dodavši da SDP inzistira na konzultacijama o svakom veleposlaničkom mjestu koje je upražnjeno.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon