NAUTIČKI SAJAM BOOT TULLN 2023.

Tekst: Panopticum

Foto: Boot Tulln

Boot Tulln u Austriji, jedan od relativno manjih ali zato sigurno jedan od najpoznatijih nautičkih sajmova u ovom dijelu Europe s tradicijom dužom od 50 godina, otvara svoja vrata u četvrtak, 2. ožujka i traje do nedjelje 5. ožujka 2023. godine. Sajam će tih dana biti otvoren od 10 do 18 sati a hrvatska nautička ponuda biti će prilično dobro zastupljena, posebno u segmentu ponude usluga s lancem marina na Jadranu. Organizatori očekuju posjet od gotovo 50 tisuća ljubitelja nautike i svih drugih zaljubljenika povezanih s morem, rijekama i jezerima na prostoru sajma površine od 117 tisuća m2.

Naime, Austrija nema mora, ali ima mnoštvo moreplovaca od kojih su gotovo svi poklonici Jadranskog mora. I to kao vlasnici brodova na vezu u našim marinama, i kao vjerni korisnici čarter flote u hrvatskim marinama, posebno u sjevernom dijelu Jadrana. Zato mnogi izlagači iz Hrvatske smatraju Boot Tulln nautičkim sajmom na kojem se obavezno moraju predstaviti.

Sajam se održava u gradu bogate povijesti na obalama Dunava nedaleko Beča i za razliku od loše organiziranog nedavnog sajma Nautika 2023. u Zagrebu, poznat je po tome što je pregledno podijeljen u šest dijelova, i to: jedrenje, motorni čamci, ronjenje, veslanje, nautički turizam, oprema za nautičke i vodene sportove. Osim toga, ovogodišnji sajam u Tullnu također je u trendu suvremenih zbivanja, pa će biti izložena i brojna tzv. ekološka plovila na električni pogon.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon