NATJEČAJ ZA REKTOROVU NAGRADU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Tekst: D. S./UNIZG

Foto: www.zagreb.hr

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za tekuću akademsku 2018./2019. godinu, a rok za prijave je 3. svibnja 2019. Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 3. srpnja, kada će biti organizirana i izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove.

Na temelju odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa i Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, na natječaj se mogu prijaviti svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti će svoje radove na natječaj prijaviti tako što će popuniti odgovarajuće obrasce na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada.

Za Rektorovu nagradu studenti mogu prijaviti radove u šest kategorija – za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora), za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora) te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora). Ne mogu se prijaviti radovi isključivo stručnoga ili preglednoga karaktera ni rad izrađen za neku drugu primarnu namjenu ali rad može biti povezan s tom temom. Svaki predloženi rad mora imati mentora koji je zaposlenik Sveučilišta u Zagrebu, ima stupanj doktora znanosti i izabran je u znanstveno-nastavno ili umjetničko-nastavno zvanje. Ispis cijeloga prijavljenog rada u dva primjerka (uključujući i obrazloženje mentora) studenti dostavljaju odgovarajućem povjerenstvu sastavnice, koje će potom svoje prijedloge dostaviti Povjerenstvu za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Popis dobitnika Rektorove nagrade za tekuću akademsku godinu bit će objavljen na oglasnim pločama fakulteta i akademija, te na mrežnim stranicama zagrebačkoga Sveučilišta najkasnije tri dana prije svečane dodjele Rektorove nagrade 3. srpnja 2019. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon