NATJEČAJ ZA GODIŠNJU IZLOŽBU I NAGRADE HRVATSKIH ARHITEKATA

Tekst: Panopticum/UHA

Foto: UHA

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) poziva na dostavu dokumentacije s projektima ostvarenim tijekom 2018. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini i dodjelu godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata. Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini ocjenjivat će stručni žiri koji je ove godine sastavljen od međunarodnih gostiju, a to su Pippo Ciorra (Italija), Maruša Zorec (Slovenija) i Vedran Mimica (USA), kao i domaćih članova Stručnog savjeta UHA-e, a to su Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica. Na ovaj način debata o arhitekturi u Hrvatskoj proširuje se izvan nacionalnih granica, s idejom intenzivnijeg povezivanja nacionalnog arhitektonskog diskursa s kompatibilnim međunarodnim kretanjima i suradnje s bliskim kulturnim sredinama. Otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su krajem ožujka 2019. godine u Rijeci u koprodukciji s Društvom arhitekata Rijeka (DAR) i DeltaLabom.

Osobe koje žele sudjelovati trebaju biti članovi UHA-e (gradskih, županijskih ili regionalnih društava arhitekata) s reguliranom članarinom za 2018. godinu u matičnom društvu arhitekata. Autori svojim potpisom na prijavnici potvrđuju istinitost informacija. UHA ne odgovara za bilo kakve sporove koji bi mogli proizaći zbog krivo navedenih informacija na prijavljenim radovima.
Sukladno “Pravilniku o dodjeljivanju nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata”, ostvarenja prezentirana na godišnjoj izložbi konkuriraju za godišnje nagrade:

Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva
Drago Galić za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture
Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja
Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture

Svaki rad treba biti prikazan na jednom pdf-u pripremljenom za tisak u CMYK boji, formata 420 x 891 mm, vertikalno. Shemu plakata možete preuzeti ovdje, a prijavni obrazac za 2018. dostupan je ovdje.
Osim pdf pripreme plakata, predaje se fotodokumentacija i grafički prilozi u jpg i pdf formatu, maksimalne veličine 5 MB po slici, ograničeni na maksimalno 6 fotografija te nužno potreban broj nacrta (tlocrti, presjeci, pročelja iz idejnog ili glavnog projekta građevine).
Sva dokumentacija predaje se isključivo e-mailom na adresu [email protected].

Dokumentacija za prijavu:

1) Ispunjena prijavnica
Prijavni obrazac mora biti ispunjen za svaki pojedini rad za koji se dokumentacija predaje. Obrazac mora biti ispunjen ispravno i sadržavati sve potrebne podatke (točan naziv rada, a osobito je važno da se pod rubrikom autori potpisuju fizičke osobe).
2) PDF priprema plakata
Format plakat je 420 x 891 mm, vertikalno, prema shemi u prilogu.
3) Kopija uplate participacije
4) Potvrda o podmirenoj članarini svih navedenih autora za 2018. od matičnog društva arhitekata
5) Fotografije ostvarenja u jpg formatu
Fotografije se predaju zajedno s navodom autora fotografija.
6) Grafički prilozi u pdf formatu
7) Tekstualna obrazloženja u word formatu
Do 1 kartice teksta, odnosno 1800 znakova.
8) Publicistika/nakladnički rad
Publicistika odnosno nakladnički rad se predaje u 3 primjerka rada na poštansku adresu UHA-e kao i pdf rada na e-mail.

Rok i način predaje dokumentacije:

11. veljače 2019. do 16.00 sati na e-mail UHA: [email protected]

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon