NATJEČAJ NA FPZ ZA POSTDIPLOMSKI STUDIJ VANJSKA POLITIKA I DIPLOMACIJA

Tekst: B. D.

Foto: PPZ

Na Sveučilištu u Zagrebu, odnosno na Fakultetu političkih znanosti raspisan je natječaj do 31. siječnja 2020. godine za upis na poslijediplomske specijalističke studije u akademskoj godini 2019./2020. pod kolegijima Odnosi s javnošću i Vanjska politika i diplomacija. Studiji traju dva semestra. Završetkom studija stječe se 60 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni specijalist.

Opći uvjeti i kriteriji upisa na studij:

Diplomirani novinari/magistri novinarstva, diplomirani politolozi/magistri politologije,

Pristupnici koji su završili sveučilišni dodiplomski (četverogodišnji predbolonjski) ili sveučilišni diplomski (petogodišnji bolonjski) studij na nekom od fakulteta društvenih ili humanističkih znanosti u RH,

Pristupnici koji su završili sveučilišni dodiplomski (četverogodišnji predbolonjski) ili sveučilišni diplomski (petogodišnji bolonjski) studij na nekom od fakulteta društvenih ili humanističkih znanosti u inozemstvu, a diploma im je priznata prema važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske,

Pristupnik koji je stekao diplomu o završenom diplomskom, odnosno dodiplomskom sveučilišnom studiju na sveučilištu u inozemstvu dužan je o svom trošku pribaviti i nakon prijave na natječaj dostaviti Stručnom vijeću studija rješenje nadležnog tijela o akademskom priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije i priznavanja razdoblja studija, odnosno ECTS bodova, u svrhu upisa na odabrani specijalistički studij. Prednost pri upisu imat će pristupnici s boljim ocjenama tijekom prethodnog studija.

Posebni uvjeti i kriteriji upisa na studij:

Uz pristupnike koji zadovoljavaju opće uvjete i kriterije upisa, mogu se upisati i pristupnici koji su diplomirali na sveučilišnim dodiplomskim (predbolonjskim) i diplomskim (bolonjskim) studijima izvan područja društvenih i humanističkih znanosti uz uvjet polaganja razlikovnog ispita, sukladno Programu specijalističkog studija.

Minimalni broj mjesta za studij: 15

Maksimalni broj mjesta za studij: 50

Školarina po semestru: 10.000 kuna

Prijavnu dokumentaciju s dokazima o zadovoljavanju uvjeta (OBRAZAC prijave, preslika diplome, prijepis ocjena s dodiplomskog/diplomskog studija, životopis) potrebno je predati u Referadu za poslijediplomske studije Fakulteta ili poslati poštom na adresu Fakulteta, Zagreb, Lepušićeva 6, Referada za poslijediplomske studije. Prijave s nepotpunom dokumentacijom neće se razmatrati.

Ako se na određeni studij ne prijavi dovoljan broj kandidata, Fakultet zadržava pravo da za ovu akademsku godinu ne izvodi taj studij o čemu će pristupnici biti obaviješteni e-poštom. Obavijesti o poslijediplomskim specijalističkim studijima mogu se dobiti na tel. 01-4642114.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon