NASTUPNI POSJET PREDSTAVNICE UNHCR U RH

Tekst: M. Š.

Foto: MVEP

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman primio je u petak, 19. veljače 2021. godine, u nastupni posjet predstavnicu Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Republici Hrvatskoj Annu Rich.

Predstavnica Rich na čelo UNHCR-a Hrvatska dolazi u godini kada se obilježava 30. rada tog tijela u RH i 70 godina od UN-ove Konvencije o statusu izbjeglica. Očekuje se da će nastaviti raditi za dobrobit izbjeglica, tražitelja azila, osoba bez državljanstva i svih onih u riziku od bezdržaljanstva.

Ministar je čestitao predstavnici Rich na imenovanju i zaželio joj puno uspjeha u novom mandatu, istaknuvši dugogodišnju uspješnu suradnju između Republike Hrvatske i UNHCR-a. Kao uspješan primjer nedavne suradnje, ministar je izdvojio nedavni donacijski sporazum, u okviru kojeg Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podupire obrazovne aktivnosti UNHCR-a u Libanonu. Tom prilikom predstavnica Rich zahvalila se ministru Grlić Radmanu na dobrodošlici i izrazila vjeru u uspješan nastavak suradnje Hrvatske i UNHCR-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon