NASTUP ZAGREBAČKOG KVARTETA U SUBOTIČKOJ SINAGOGI

Tekst: R. F.

Foto: HNV/FSS

Povodom početka predsjedavanja Hrvatske Vijećem Europske unije, Zagrebački kvartet održati će koncert u subotičkoj Sinagogi. Nastup kvarteta zakazan je za 19. siječnja 2020. s početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti od 15. do 17. siječnja u Hrvatskom nacionalnom vijeću (HNV), Preradovićeva 13 u Subotici ili u Sinagogi. Organizatori koncerta su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Srbiji, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici, zatim Hrvatsko nacionalno vijeće i Fondacija „Subotička Sinagoga“.

Inače, Fondacija „Subotička Sinagoga“ uskoro obilježava godišnjicu rada. Sinagoga u Subotici nakon one u Mađarskoj druga je po veličini u Europi s kapacitetom od oko 1300 sjedala. Nedavno je kompletno obnovljena donacijom vlade Republike Mađarske. Sinagoga u Subotici je sagrađena 1902. godine u secesijskom stilu, a 1974. godine proglašena je spomenikom kulture. Građena je po projektu budimpeštanskih arhitekata Marcela Komora i D. Jakaba, suradnika arhitekta Edena Lehnera, tvorca mađarske secesije, te predstavlja jedno od najznačajnijih srednjeeuropskih ostvarenja ove vrste sakralne arhitekture.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon