NASTUP SUVREMENOG PLESA MÁTÉ MÉSZÁROSA U RIJECI

Tekst: A. Bernard

Foto: László Bellai

Kao treća u nizu predstava mini festivala suvremenog plesa “Port of Dance”, u srijedu 15. srpnja 2020. u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja gostuje Mechanics of Distance Máté Mészárosa. Predstava je dio selekcije plesnih predstava Spring Forward festivala koje Hrvatski kulturni dom na Sušaku ovog ljeta dovodi u Rijeku.

Trio Máté Mészárosa istražuje širok raspon varijacija koje izazivaju statična i pomična tijela u otvorenom prostoru. Kako bi ilustrirao apstrakciju razdvojenosti, zajedništva ili oživljavanja troje tijela, koreograf inicira niz nepredvidljivih situacija.

Máté Mészáros diplomirao je na Mađarskoj plesnoj akademiji 1999. godine. Nakon tri godine u Suvremenom baletu Szeged, radio je u raznim europskim plesnim kompanijama. Osim toga, redoviti je gostujući koreograf raznih europskih plesnih i kazališnih kompanija.

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto reviji i Music Soundu u Matuljima te sat vremena prije predstave u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon