NASTAVAK SURADNJE NA OČUVANJU VJERSKE I KULTURNE BAŠTINE HRVATA U VOJVODINI

Tekst: Panopticum

Foto: Hrvatska riječ

Predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović primio je u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. predsjednicu Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnu Vojnić i biskupa srijemskog Đuru Gašparovića s kojima je razgovarao o nastavku suradnje na projektima očuvanja vjerske baštine u Vojvodini.

»Danas smo imali konkretan razgovor i dogovorili da već u veljači 2021. izdvojimo sredstva za projektnu dokumentaciju i odgovarajuće radove na rekonstrukciji crkve Svetog Jurja u Petrovaradinu, stare 320 godina, ali i drugih vjerskih objekata. Želimo da udružimo snage, s Gradom Novim Sadom i zavodima za zaštitu spomenika, kako bismo sačuvali vjerske objekte i vratili im stari sjaj«, kazao je Mirović.

Predsjednik je istaknuo i kako je Pokrajinska vlada u proteklim godinama sudjelovala u značajnim projektima očuvanja zajedničke kulturne baštine u Vojvodini.

Biskup Gašparović je naveo kako je ovo bio veoma plodonosan susret koji će donijeti puno toga za budućnost. Pokrajinska vlada, kako je dodao, učinila je mnogo za Srijemsku biskupiju i njihovih 29 župa kao i za crkvene objekte.

Predsjednica HNV-a Jasna Vojnić kazala je da je ovo nastavak dobre suradnje s Pokrajinskom vladom. »Sve ono što smo započeli mi smo i realizirali. Očekujemo da će poslije rekonstrukcije crkva Svetoj Jurja biti i dio turističke ponude Vojvodine«, rekla je Vojnić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon