NASTAVAK AFERE U HRVATSKOM TENISKOM SAVEZU

Tekst: Panopticum

Foto: HOO

Domovinski pokret i MOST izvijestili su u četvrtak, 18. siječnja 2024. hrvatsku javnost o novim saznanjima o aferi u Hrvatskom teniskom savezu. Naime, te dvije političke stranke su dobile odgovor od Hrvatskog olimpijskog odbora, jedne od četiri krovne sportske organizacije, u kojem su potvrđene njihove tvrdnje gdje su četiri izbornika tenisača mlađih dobnih kategorija protupravno ostvarila nepripadajuću materijalnu koristi lažirajući dokumente uz pomoć Hrvatsko teniskog saveza.

Konkretno, radi se o iznosu od 1.330 eura mjesečno svakom od četiri izbornika. Na godišnjoj razini to iznosi preko 60.000 eura poreznih obveznika iz državnog proračuna.

Prema dostupnim podacima nedozvoljene isplate su trajale preko 5 godina što znači da je ovime državni proračun oštećen za više od 300.000 eura o čemu je obaviješten DORH, zatim Državna revizija kao i nadležno ministarstvo u čijoj je nadležnosti i sportska inspekcija.

DP i MOST su također napomenuli kako ih ne bi čudilo da HDZ-ova ministrica Nikolina Brnjac čuva leđa svojoj stranačkoj kolegici, nekad saborskoj zastupnici HDZ-a, a danas predsjednici Hrvatskog teniskog saveza Nikolini Babić.

Nadalje, DP i MOST navode da dok djeca u Slavoniji treniraju u hladnim dvoranama ili dok u Dalmaciji nemamo nijednu dvoranu sa brzom podlogom, Hrvatski teniski savez razmišlja samo kako priskrbiti prihode bliskim osobama. Naime, dok nasljednici jednog Marina Čilića i Donne Vekić treniraju poput malih spartanaca, predsjednica teniskog saveza Nikolina Babić ljetuje u Meksiku na račun poreznih obveznika i smišlja način kako priskrbiti 1.330 eura mjesečno ljudima koji su joj bliski, zaključuju iz MOST-a i DP-a.

Tako, primjerice spominju kako državni prvak u kategoriji do 12 godini u Vinkovcima trenira u dvorani koja se ne grije, a državni viceprvak i viceprvakinja u istoj kategoriji treniraju u Osijeku u ledenoj dvorani bez grijanja.

Sve se to odvija pod nadzorom dopredsjednika Hrvatskog teniskog savez Borisa Vujčića, guvernera HNB-a pa očekuju od DORH-a da čim prije pokrene izvide o ovom kriminalu, poručuju iz ove dvije parlamentarne stranke.

Nažalost, HTS nije jedini sportski savez u kojem ima nepravilnosti, pa je stoga Vesne Vučemilović iz DP-a kao predsjednica jedinog saborskog odbora koji je nadležan za sport pozvala predstavnike i drugih sportskih saveza da joj se jave s eventualnim nepravilnostima u svojim sportskim savezima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon