NASILNO UREĐIVANJE MEDIJA U BIH NA TRAGU TERORIZMA

Tekst: Panopticum

Foto: RS

Nasilno ušavši u redakciju portala Radiosarajevo.ba grupa uličnih huligana pod fizičkim prijetnjama od članova redakcije zatražila je da uklone neafirmativni tekst o jednom navijaču FK Sarajevo. Prijetnja je i ostvarena budući je urednik portala bio prisiljen da ukloni zatraženi tekst iz elektronskog sustava portala Radiosarajevo.ba, a nakon što je to učinio, pod istim prijetnjama je bio prisiljen da poziva ostale redakcije portala i tiskovina u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spornog sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje obitelji, urednik portal Radio Sarajevo je pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača.

Kako se neslužbeno saznaje, sarajevska policija je brzo krenula u akciju nakon dojave o ovom nesvakidašnjem činu na tragu terorističkih ispada, te su nakon toga uhićene dvije osobe još istog dana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon