„NAPRTNJAČA I FOTOAPARAT“–IZLOŽBA DARKA MARETIĆA U MUZEJU HRVATSKOG VATROGASTVA U VARAŽDINU

Tekst: V. Runjić

Foto: HVZ

U utorak, 18. svibnja 2021., na Međunarodni dan muzeja, u Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu je otvorena izložba fotografija autora Darka Maretića pod nazivom „Naprtnjača i fotoaparat“. Voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić je pozdravio prisutne i istaknuo da je izložba organizirana povodom obilježavanja Svibnja-Mjeseca zaštite od požara i Međunarodnog dana muzeja. Kao cilj izložbe naveo je upoznavanje posjetitelja s opasnostima koje predstavljaju šumski požari, dokumentirani u sjajnim Maretićevim fotografijama.

Autor izložbe Darko Maretić, vatrogasac zaposlen u Državnoj interventnoj postrojbi u Divuljama, je istaknuo da je većina fotografija nastala na požarima na priobalju i prilikom vježbi u sklopu priprema protupožarne sezone.

Nakon otvaranja, autor fotografija Maretić je u razgovoru s okupljenima govorio o lokacijama i uvjetima u kojima su fotografije nastale. Uslijedilo je kratko druženje okupljenih uz poštivanje epidemioloških mjera.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon