NAKON PRIJAVE RATNOG ZLOČINA U BOROVU SELU SRPSKA BIA IZDALA POTJERNICU ZA NIKOLOM KAJKIĆEM

Tekst: Panopticum

Foto: Z. G.

Slučajno ili ne, u trenucima dok je danas, 29. studenog 2019. u Vukovaru održavana izvanredna konferencija za medije kojoj su organizatori Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar sa obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara povodom podnošenja kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina koji su 20/21. ožujka 1992 godine ubili Bernardicu Štefančić, Martinu Štefančić i teško smrtno ranili Željka Štefančića, za koje u Hrvatskoj nije nikada službeno pokrenuta istraga a koju je prezentirao suspendirani istražitelj i član Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Nikola Kajkić, srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podnijela je protiv njega i još jedne osobe dvije kaznene prijave zbog špijunaže.

Kako navode mediji u Srbiji, kaznena prijava protiv Nikole Kajkića i jednog srpskog državljana podignuta je u Sremskoj Mitrovici zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili špijunažu. Naime, uz Nikolu Kajkića, BIA je, navodno, prikupila podatke koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da je jedan državlajanin Srbije kao bivši pripadnik MUP-a Srbije, svjesno, tajno i organizirano, uz materijalnu nadoknadu, po nalozima pripadnika hrvatskih sigurnosnih i političkih struktura te osoba koja se nalaze u prikrivenoj službi Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske (SOA) na teritoriju Srbije angažira na prikupljanju informacija koje imaju obavještajni karakter i prenošenju istih navedenim inozemnim obavještajnim strukturama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon