NAKON POTRESA PREDSJEDNIK RH PRIMIO GRAĐEVINSKE INŽINJERE I STATIČARE

Tekst: I. J.

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se s predstavnicima Hrvatske komore inženjera i predstavnicima volontera statičara koji su se u velikom broju organizirali i angažirali u pružanju pomoći nakon nedavnog potresa u Zagrebu. Predsjednik Milanović zahvalio im je na nesebičnom angažmanu i trudu, a oni su mu iznijeli svoje viđenje situacije u Zagrebu nakon potresa te ukazali na važnost uvažavanja mišljenja i stavova struke u predstojećoj sanaciji oštećenih objekata.

Predstavnici Hrvatske komore inženjera i volontera statičara predstavili su Predsjedniku svoje primjedbe na zakon o sanaciji štete, upozoravajući kako bi zakonodavac morao više slušati mišljenja i preporuke struke koju oni predstavljaju. Isto tako, založili su se za osnivanje stručne interventne službe na državnoj razini koja bi mogla brzo i efikasno reagirati i koordinirati u slučajevima elementarnih nepogoda jer, kako su naglasili, hitna pomoć u slučaju potresa ne može se temeljiti na volontiranju i entuzijazmu građana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon