NAKON NIZA SKANDALA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA PROTIV PREDSTOJNICE CSS ZADAR

Tekst: Panopticum

Foto: 057info/G. I.

Nekoliko dana nakon što su mediji u Zadru objavili niz zabrinjavajućih tekstova o djelatnicima Centra za socijalnu skrb (CSS) Zadar koji zanemaruju brigu o maloljetnoj djeci i nakon što je zadarska policija pokrenula izvide i istragu, u četvrtak, 14. prosinca 2023. je DORH u Zagrebu putem Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku zaprimio kaznenu prijavu protiv v. d. predstojnice CSS Zadar Martine Čuljak Jovančević i drugih odgovornih djelatnica zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti u obavljanju službene dužnosti. Podnositelj kaznene prijave prethodno je bio pokrenuo postupak izvanrednog upravnog nadzora nad Centrom za socijalnu skrb Zadar (sada Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Zadar) u svezi zaštite prava i interesa njegove malodobne djece.

Osim podnositelja kaznene prijave, a prema medijskim napisima iz Zadra, u posljednje vrijeme sve je više ljudi koji upozoravaju na nerad i nestručnost v. d. predstojnice Čuljak Jovančević. Također, i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić se oglasio u vezi skandala u lokalnom CSS te izjavio da Zadar pod hitno trebaju posjetiti inspekcije i državne institucije koje će ustvrditi što se u događa u zadarskom Centru za socijalnu skrb nakon ozbiljnih sumnji u nestručan rad.

Podsjetimo, Čuljak Jovančević je CSS u Zadru preuzela nakon smjene Vesne Burčul, političkog epiloga stravičnog slučaja s maloljetnom djecom s otoka Paga. Suspektna v. d. predstojnica Čuljak Jovančević ima ukupno 13 godina radnog staža koje je provela u podružnicama CSS Gračac i Obrovac te na Odjelu za djecu, mladež i obitelj CSS Zadar.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon