NAKON KORONE SVJETSKI AVIOPRIJEVOZNICI VRAĆAJU U REDOVE LETENJA MEGA ZRAKOPLOVE A380

Tekst: Panopticum

Foto: Aerotime

Posljednjih godina vodeće svjetske zrakoplovne kompanije polako napuštaju velike četveromotorne putničke zrakoplove i prebacuju se na zrakoplove s istim brojem sjedišta ali s dva motora. Kao što je već poznato, nedavno je prestala proizvodnja američkog Boeinga 747, a istu sudbinu doživio je prošle godine i europski Airbus A380. Međutim, pojedini avioprijevnoci su privremeno umirovili svoju flotu ovih tipova zrakoplova zbog ograničenja putovanja tijekom korona krize no neki poput Etihad Airwaysa ih sada ponovno uvode u red letenja.

Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata najavio je da će četiri od njegovih deset konzerviranih Airbusa tipa A380 ponovno biti uvedeni na interkontinentalne letove između zračne luke Abu Dhabi i londonske zračne luke Heathrow. Prvi A380 ponovno će ući u ljetni red letenja već 2023. godine.

Za razliku od Etihad Airwaysa, Emirates, konkurentski nacionalni prijevoznik koji ima 119 zrakoplova u floti, cijelo vrijeme leti s Aibusom A380. Međutim, za one putnike dubljih džepova specifičnost Etihadovih Airbusa tip A380 su tzv. rezidencije, odnosno luksuzni trosobni apartmani. U svakom zrakplovu je po devet trosobnih rezidencija sa spavaćim i dnevnim sobama te luksuzno opremljenim kupaonicama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon