NAKON BUDIMIRA LONČARA NAJAVA JOŠ JEDNOG KONTROVERZNOG PRIZNANJA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.prigorski.hr

Nakon propale dodjele priznanja Grada Zagreba posljednjem jugoslavenskom ministru vanjskih poslova Budimiru Lončaru za tzv. doprinos suradnji Hrvatske i EU, hrvatska javnost se ponovo suočava s još jednom kontroverznom dodjelom priznanja. Naime, 4. studenoga 2019. gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić priprema se uručiti priznanje počasnog građanina grada Koprivnice Pavlu Gažiju za njegov veliki doprinos gospodarstvu i politici ovoga kraja.

Da podsjetimo, Gaži je za svoje zasluge 2000. godine već primio od grada Koprivnice nagradu za životno djelo, dok je statistički gledano, u vrijeme komunizma nagrađivan više puta nego što danas ima godina (92). Gaži je na čelu Podravke bio punu 21 godinu, od 1957. do 1978. godine, i u tom razdoblju lokalna podravska radionica pekmeza prerasta u prehrambenog diva. Nakon toga Gaži odlazi na političke dužnosti u Beograd, potom u Zagreb gdje je bio na čelu republičkog MUP-a  sve do umirovljenja 1983. godine. Slučajno ili ne, kao rezime dugogodišnjeg gospodarskog i političkog djelovanja Pavla Gažija, USKOK 2015. godine Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu proslijeđuje kaznenu prijavu protiv njega zbog sumnje da je naručio ubojstvo Stjepana Đurekovića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon