NAJAVLJENA NOVA VIZURA GRADA SENJA S UREĐENJEM LUKE ZA PRIHVAT PLOVILA NA ELEKTRIČNI POGON

Tekst: Panopticum

Foto: TZ Senj

U petak, 3. veljače 2023. godine u Lučkoj upravi Senj potpisan je Ugovor za izradu tehničke dokumentacije s idejnim i glavnim projektom za ishodovanje građevinske dozvole radi proširenja luke Senj. Ugovor su potpisali ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić i direktor tvrtke Obala d.o.o. Goran Vego. Potpisivanju ugovora nazočili su ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović te članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Senj. Vrijednost potpisanog ugovora za izradu tehničke dokumentacije proširenja luke Senj iznosi 130 tisuća eura.

Župan Petry je tom prilikom najavio i druge mnogobrojne projekte koji će se u nadolazećem razdoblju realizirati na širem području grada Senja, ali i cijele Ličko-senjske županije. Gradonačelnik Tomljanović je napomenuo kako će u nadolazećim godinama kroz investicijske zahvate grad Senj dobiti neophodno potrebne dodatne sadržaje koji će utjecati na razvoj turizma s neizbježnom promijenom vizure grada Senja.
Prema neslužbenim procjenama direktna ulaganja u luku Senj u konačnici će iznositi oko 20 milijuna eura a biti će financirana iz sredstava EU fondova i resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Po završetku projekta odnosno proširenja luke Senj povećati će se sigurnost luke na način da se jedan postojeći lukobran produljuje za 30 metara, a ujedno će se izgraditi i novi lukobran u duljini od 100 metara. Uz sve navedeno u planu je i uređenje postojećih gatova za brodice.

Osim toga, u senjskoj luci će se izgraditi i nova infrastruktura vezana za električnu energiju, vodu, kao i benzinska pumpa za plovila te uređaji za prihvat balastnih voda iz brodova, a u planu je i izgradnja nove trafostanice koja će služiti za napajanje pogona novih trajekata i putničkih brodova na električni pogon.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon