NAJAVLJEN NATJEČAJ ZA IMENOVANJE GLAVNOG UREDNIKA HINE

Tekst: Panopticum

Foto: Kulturpunkt

Upravno vijeće Hrvatske izvještajne novinske agencije na čijem je čelu Majda Tafra-Vlahović donijelo je na posljednjoj sjednici odluku o raspisivanju i provođenju javnog natječaja za imenovanje glavnog urednika HINA-e. Natječaj će biti objavljen u “Narodnim novinama”, zatim u jednom od dnevnih glasila te na internetskim stranicama nacionalne izvještajne agencije. Trenutno funkciju v. d. glavnog urednka HINA-e obnaša dugogodišnji novinar i urednik te agencije, Serđo Obratov.

Prema najavama natječaja, za glavnog urednika HINA-e ne može biti imenovana osoba koja je stranački dužnosnik, dužnosnik u tijelima izvršne vlasti ili zastupnik u Hrvatskom saboru. Glavni uvjeti za kandidiranje zainteresiranih na natječaj HINA-e su visoka stručna sprema, zatim najmanje pet godina radnog iskustva na novinarskim poslovima u javnim glasilima, od čega najmanje dvije godine na uredničkim poslovima te znanje jednog svjetskog jezika. Natječaj za imenovanje glavnog urednika HINA-e će biti otvoren 30 dana od dana objave natječaja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon