NADA KORDIĆ: DJELATNIK MORH-A MI JE PENETRIRAO U DIMNJAK UZ LAŽNI NALAZ DOZ-A

Tekst: Nada Kordić

Foto: MUP/Nfoto

Poštovani,

meni osobno, bilo je mučno i teško pratiti ‘slučaj’ gosp. Marka Bonifačića. Svatko tko je pratio njegovu aktivnost i stručne tekstove po časopisima i tko ima mrvice još ljudske i građanske empatije – ne može biti ravnodušan… Radi se o potresu, posljedicama, uzrocima, krimenu nečinjenja…

Svaki autokratski sustav koji hoće udariti pečat ‘svoje veličine’ prvo će dati pojedincu do znanja na svirep i beskrupulozan način da je ništa, nula… Svi koji su oštećeni ovom katastrofom, bili u svom domu ili u ‘smještaju’ suočavaju se s time! Osobno sam doživjela svoj vlastiti ljudski debakl u susjedstvu, znači s ljudima s kojima dijelim isti objekt, krov i zidove… Vjerovala sam da kod ljudi postoji barem još nešto pozitivno od životinjskog instinkta kad se nađu u opasnosti da štite leđa ili u nagonu za životom da instinktivno osjećaju da su upućeni jedni na druge. Ako je stupanj koruptivnosti ujedno i stupanj autokracije onda je politički idiotizam (u grčkom smislu) i atomiziranost pojedinca koji je svedena na totalnu bespomoćnost doživio svoj maksimum ovdje!

Političko i ekonomsko strvinarenje doživjet će svoj kraj s hrvatskom verzijom ‘Haiti krize’. Crescendo će biti eur i novi potres jači od 5 Richtera! Što mislite o inicijativi da konačno i u Hrvatskoj kao i u drugim sređenim državama postoji forenzika zgrada jer je sustav prisilnog upravitelja koji jedini prema Zakonu o obnovi prijavljuje štetu kontaminiran? Upravitelj nije vlasnik niti tehnička služba…

Osobno imam problem s djelatnikom MORH-a i braniteljem koji je uz pomoć GPZ, GSKG, DOZ-a i predstavnika stanara ušao u moj dimnjak (ispod krova sam i nemam plin, a on je kat ispod), ne mogu ništa niti uz DORH, USKOK, Pučkog pravobranitelja… Trujem se već godinu dana jer je dimnjak totalno porozan bio i prije petrinjskog potresa, plinara je još prije 40 godina zbog smrtnih ishoda zabranila svaku instalaciju u dimnjaku, a on je u ljeto lani ušao u dimnjak, nemam kud osim na klupu u parku. DOZ tj. Zrinski i Cigrovski su napisali lažni nalaz, plinara odbija odgovornost, GSKG nije prijavio niti jednu štetu na zgradi iako su štete evidentne… I tako u krug… Štoviše, taj dvojac je od 2020. u aferi Flajš pod USKOK-ovom optužbom, ali svejedno MUP Civilna zaštita zaštite od požara potpisivali su njihove nalaze! Možda bi za područje Zagreba i županije jednako i Banovine trebao poseban pravobranitelj koji bi se bavio pravima svih koji su oštećeni?

Srdačno, Nada Kordić, mr. novinarstva/politolog

P. S. ANEX

Ovo je samo dodatna informacija: od kolovoza ove godine, hrvatski ceh dimnjačara nije više član EU asocijacije dimnjačara a 20. 7. 2022. optužnice USKOK-a u aferi Flajš su postale pravomoćne.

Odkad traje problem s time, u oba saziva Gradske skupštine, nitko nije našao za važno da o tome pokrene pitanje sigurnosti. Dimnjačari su regulirana profesija ali problem je i s iskazivanjem toga kod mjerodavnih ovdje.

Nitko ne vidi da su Grad, Holding, GSKG, DOZ, GPZ ovdje jedna te ista osoba! Kadija tuži i sudi! Nakon tragedija zbog katastrofa u Italiji, Albaniji, Meksiku ipak postoji kritična masa po pitanju sigurnosti, ovdje se ‘katastrofa’ još nije dogodila! Sic! Po pitanju sigurnosti možete provjeriti pravne osobe kao što je Migrit, Questus sigurnost, Inspekt, afere vezane za vjetroelekrane – Rimac i HDZ, osobe Muslim i Matas, Karamarko itd.

Srdačno, N. K.

U Zagrebu, 14. 10. 2022.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon