NA VISU ODRŽAN DRŽAVNI STRUČNI SKUP HRVATSKIH PROSVJETNIH I ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA

Tekst: Panopticum

Foto: HZJZ

Na otoku Visu održan je prvog vikenda mjeseca rujna 2022. dvodnevni državni stručni skup odgojno – obrazovnih djelatnika u hrvatskoj mreži Škola za zdravlje ‘Schools for Health in Europe’ (SHE) koji je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Domaćin skupa bila je SŠ Antun Matijašević Karamaneo na čelu s ravnateljem prof. Domagojem Pšeničnjak, koji se obratio sudionicima u uvodnom dijelu skupa.

Uz njega sudionicima su se obratili Ivo Radica, gradonačelnik grada Visa, zatim dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, prim. dr. sc. Dijana Mayer, u ime ravnatelja HZJZ-a, Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja i dr. Ivana Portolan Pajić u ime ministra zdravstva Vilija Beroša.

Dr.sc. Iva Pejnović Franelić, službenica ureda Svjetske zdravstvene organizacije, govorila je o zdravlju školske djece i mladih. O ulozi školske medicine i zavodima za javno zdravstvo u očuvanju zdravlja u odgojno – obrazovnim ustanovama govorila je doc. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije.

O važnoj ulozi i povijesnom pregledu Mreža škole koje promiču zdravlje, te o osnovnim pokazateljima zdravlja djece na temelju HBSC istraživanja govorila je prim. dr.sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, nacionalna koordinatorica HBSC istraživanja i Mreže SHE.

O zanimljivostima iz područja zdravstva, ali i odgoja i obrazovanja, sudionici su imali prilike slušati i raditi na ostvarivanju projektnih zadataka tijekom oba dana stručnoga usavršavanja. Izlagačice iz dosadašnjih SHE škola izvješćivale su o provedenim aktivnostima tijekom protekle školske godine.

Za doprinos SHE školama dodijeljena su priznanja, a novoizabranih 18 odgojno – obrazovnih ustanova je tijekom skupa dobilo potrebne informacije o početku rada za stjecanje statusa SHE škola u školskoj godine 2022/23.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon