NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA PLENKOVIĆ ODNIO POBJEDU NAD KOVAČEM

Tekst: Panopticum

Foto: 034portal

U nedjelju, 15. ožujka 2020. točno u 19 sati zatvorila su se birališta na unutarstranačkim izborima na kojima su članovi HDZ-a birali novi vrh stranke. Prema objavljenim podacima s večine obrađenih biračkih mjesta, Plenković je osvojio gotovo 80 posto, a Kovač preostalih 20 posto glasova.

Nadalje, za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved je dobio 72 posto, dok je Ivan Penava dobio 28 posto glasova. Po broju glasova za potpredsjednika HDZ-a mandate su osvojili Oleg Butković (19 posto), Ivan Anušić (17 posto), Branko Bačić (17 posto), Zdravka Bušić (14 posto), odnosno svi kandidati iz Plenkovićevog tima.

Andrej Plenković, koji je ponovno izabran za predsjednika HDZ-a, izjavio je po objavi rezultata da vjeruje da će novo vodstvo stranke uspješno predvoditi stranku do pobjede na predstojećim parlamentarnim izborima. Plenković izbornu pobjedu pripisuje tome što su na unutarstranačke izbore izašli kao prepoznatljiv tim s programom i kvalitetnim postignućima u mandatu od 2016. do danas.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon