NA ŠIBENSKU KONFERENCIJU „SUŽIVOT S TURIZMOM“ DOLAZI YONCA ERKAN IZ UNESCO

Tekst: R. F.

Foto: UNESCO

U Šibeniku će se od 2. do 5. svibnja 2019. godine održati Međunarodna stručno-znanstvena konferencija pod nazivom Proceed with Care – Living with tourism. Glavna tema konferencije biti će „Suživot s turizmom i održivo upravljanje baštinom i turizmom u područjima vrijedne kulturne i prirodne baštine s naglaskom na svjetskoj kulturnoj baštini pod zaštitom UNESCO-a“.

Uvodno predavanje na konferenciji održat će dr. Yonca Erkan, voditeljica UNESCO-ve službe za menadžment i promociju Svjetske baštine s naglaskom na nove medije, ujedno profesorica na Sveučilištu Kadir Has u Istanbulu. Članica je UNESCO-a, a ima ključnu ulogu o upravljanju i promicanju mjesta svjetske baštine.  Program Ujedinjenih nacija za održivi razvoj 2030. prepoznaje važnost transformacije društava kroz održive, otporne i inkluzivne putove, obuhvaćene univerzalnim ciljevima održivog razvoja. Kulturni turizam je jedan takav put.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Ministarstva turizma te uz partnerstvo Grada Šibenika, Hrvatske turističke zajednice i Nacionalnog parka Krka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon