NA SCHWECHATU ZAPOČELO TESTIRANJE PUTNIKA NA KORONAVIRUS

Tekst: Panopticum

Foto: AA

Od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. svi putnici koji slete u bečku zračnu luku moraju pokazati potvrdu, koja ne smije biti starija od četiri dana, da su negativni na covid-19 ili moraju u karantenu. Nadalje, putnici koji nemaju potvrdu biti će testirani u bečkoj zračnoj luci na koronavirus PCR metodom i dobiti rezultate za 2-3 sata. Bečka zračna luka također je istaknula da karantena može biti prekinuta ako se potvrdi da osoba u karanteni nema koronavirus. Također, putnici se za 190 eura mogu testirati prije odlaznih letova iz Beča ako im je potrebna potvrda za destinaciju u koju putuju. Zabranjeni su dolazni letovi iz područja koja su teško pogođena koronavirusom.

Trenutno sa Schwechata funkcioniraju letovi prema rasporedu za Dohu, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i charteri te poslovni letovi. Zračni prijevoznik Emirates je prošloga tjedna, u suradnji sa Dubajskom zdravstvenom upravom (DHA), objavio da su prva zrakoplovna kompanija koja će providiti testiranja za putnike na licu mjesta.

Da podsjetimo, u Austriji je koronavirus potvrđen kod 15.526 osoba, uz 598 smrtnih slučajeva. Vlasti su počele ublažavati sedmotjednu karantenu te su trgovački centri, veće trgovine i frizerski saloni otvoreni prošloga tjedna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon