“NA PUTU BEZ POVRATKA” – PREDSTAVLJANJE KNJIGE O ISELJENICIMA S KORČULE U AUSTRALIJI

Tekst: Panopticum

Foto: SBS

U programu 29. Blatskog ljeta, u četvrtak, 12. kolovoza 2021. održalo se predstavljanje knjige „Na putu bez povratka” autora Dušana Kalogjere. Program se održao u suorganizaciji autora, Blatskih fižula – ustanove u kulturi i Centra za kulturu Korčula. Riječ je o opsežnom i bogato ilustriranom djelu koje se bavi otokom Korčulom, mjestom Blato i  hrvatskim iseljenicima, posebice onima koji žive u Australiji.

„Na putu bez povratka” posljednja je u nizu publikacija koja se bavi blatskim iseljeništvom i demografskom pojavom koja je uvelike obilježila mjesto Blato na otoku Korčuli ali istovremeno i sve Blaćane. Autor knjige, poznati hrvatski publicist Kalogjera, na poziv naših iseljenika u Australiji, a koji su imali potrebu dokumentirati povijest blatskih iseljenika u toj zemlji kako bi svoj iseljenički put prezentirali široj javnosti, pretočen je u kapitalno djelo uz velik broj fotografija, svjedočanstava i dokumenata koje čine jedinstvenu cjelinu. Knjiga „Na putu bez povratka” je tiskana u nakladi od 500 primjeraka, a promocija u Blatu je prva je od mnogih koje se planiraju u Hrvatskoj i u Australiji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon