NA OBALNOM POJASU PUSTINJE NAMIB NASUKALO SE 86 DELFINA

Tekst: Eba Kandovazu

Foto: Informante

Kako prenose afrički mediji, 86 delfina, uključujući dva mladunca u dobi od samo nekoliko dana, nasukali su se u zaljevu Hottentot u Namibiji, oko 40 kilometara sjeverno od mjesta Lüderitz. Kao rezultat toga, ministarstvo ribarstva Namibije pokrenulo je istragu kako bi utvrdili razloge i vrijeme kada su se delfini nasukali na lokalnoj pješčanoj plaži.

Nasukane delfine u zaljevu Hottentot, izuzetno izoliranom obalnom području koje je sastavni dio pustinje Namib, otkrili su u petak, 6. ožujka 2020. komercijalni ribari. Vrsta delfina Dusky je inače vrsta morskih sisavaca koja se rijetko viđala u blizini mjesta nasukavanja, a obitavaju znatno više na dijelu otvorenog mora. Namibijski morski biolozi procjenju prema stanju trupala delfina da se nasukavanje dogodilo prije više od tjedan dana nego što su pronađeni i uklonjeni od strane namibijskih zdravstvenih i veterinarskih službi. Biolozi i veterinaske službe su također uzele uzorke morske vode kako bi utvrdili je li smrtnost delfina nastala kao posljedica prisustva toksičnog planktona.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon