NA KRKU ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U DUBINSKOM RONJENJU NA DAH

Tekst: Panopticum

Foto: EcranLarge.com

Međunarodno natjecanje u dubinskom ronjenju na dah u četri discipline – AIDA, ujedno i prvenstvo Hrvatske, zaključeno je u 19. srpnja 2019. u Krku, koji je bio i domaćin natjecanja. Ronioci iz pet zemalja  natjecali su se za titulu najboljeg na najdubljoj točki sjevernog Jadrana koja je smještena između otoka Plavnika i Cresa u Srednjim vratima. Prvenstvo je organizirala AIDA Hrvatska, nacionalni ogranak najveće i najznačajnije svjetske federacije za ronjenje na dah te Društva sportske rekreacije Centar aktivnosti.

Natjecanje je službeno međunarodno natjecanje prema AIDA International pravilima, te su upisani novi nacionalni rekordi u kategorijama s dvije peraje, a nacionalni rekord u disciplini bez peraja upisao je i Mađar Marcell Bago s dubinom od 39 metara.

Natjecanje je organizirano na M/B Pipi – Pinezić, koji će i iduće godine ugostiti na svojoj palubi ovo natjecanje u proširenom izdanju. Iduće na redu u ovoj sezoni dubinskog ronjenja na dah je natjecanje u Pakoštanama 28. srpnja 2019. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon