NA DAN SLOBODE MEDIJA DODIJELJENJE NAGRADE HRVATSKOG NOVINARSKOG DRUŠTVA

Tekst: B. D.

Foto: HND

Povodom 3. svibnja, Svjetskog dana slobode medija u Novinarskom domu u Zagrebu tradicionalno su dodijeljene nagrade Hrvatskog novinarskog društva novinarima za najbolja ostvarenja u 2020. godini. Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva za radove objavljene u 2020. godini bilo je prijavljeno 97 radova a nagrade su dodijeljene u devet kategorija.

Odlukom članova Hrvatskog novinarskog društva, novinarom godine i dobitnikom nagrade Jasna Babić za istraživačko novinarstvo za 2020. godinu proglašen je novinar Ivan Pandžić. Prestižnu nagradu za životno djelo Otokar Keršovani Ocjenjivački odbor HND-a odlučio je dodijeliti novinaru Belišćanskog lista Mati Jerkiću dok je nagrada Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo pripala novinarki N1 televizije Ani Mlinarić. Nadalje, novinarsku nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić za 2020. godinu dobio je snimatelj Nove TV Miroslav Bokan a nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobio je novinar Goran Borković. Osim njih, u HND-u su dodijelili nagradu Nikša Antonini za novinsku fotografiju za 2020. godinu fotoreporteru Borisu Šćitaru. Za radijsko novinarstvo nagrada Marija Jurić Zagorka dodijeljena je novinarki Radio Sljemena Ivani Radaljac Krušlin dok je Mariju Jurić Zagorku, nagradu u kategoriji internetskog novinarstva za 2020. godinu dobio Denis Mahmutović.

Podsjetimo, 1993. godine Glavna skupština UN-a proglasila je 3. svibnja Svjetskim danom slobode medija, a služi kao prigoda za informiranje građana o kršenju slobode medija. Posim toga, dan slobode medija je podsjetnik da se publikacije i društvene mreže cenzuriraju, kažnjavaju, suspendiraju, dok novinari, urednici i izdavači maltretiraju, napadaju, pa čak i ubijaju širom svijeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon