NA BUCHMESSE 2019. PREDSTAVLJENA KNJIGA PRIČA “I SUPERMEN JE BIO NOVINAR”

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.tjedno.hr

U petak, 18. listopada 2019., na najvećem međunarodnom sajmu knjiga “Buchmesse 2019.” u Frankfurtu održana je promocija knjige priča „I Supermen je bio novinar“ autora Dražena Stjepandića u izdanju Studio Moderna iz Zagreba. Osim autora, na promociji knjige sudjelovao je i prevoditelj knjige, suosnivač FAK-a, dramaturg i književnik Borivoj Radaković.

Kako se neslužbeno može saznati, predstavljanje knjige „I Supermen je bio novinar“ ugovoreno je s Hrvatskom gospodarskom komorom, a ne putem službenog programa Ministarstva kulture RH, čime se otvaraju razne spekulacije o načinu izbora naslova koji će biti predstavljeni međunarodnoj čitalačkoj publici i modalitetima financiranja autora i njihovih nakladnika na prestižnim sajmovima poput ovog u Frankfurtu. Nadalje, a obzirom na okolnost da je Grad Rijeka iduće godine EU grad kulture, hrvatski štand na sajmu knjiga u Frankfurtu je programsko-dizajnerskim propustom nosio većim dijelom estetiku programa Rijeka 2020. a ne obilježja Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon