NA AUKCIJI U BOSTONU PONUĐENO LJUBAVNO PISMO MARLONA BRANDA

Tekst: RR Austion/Panopticum

Foto: United Artists

Prema pisanju američkog CNN-a, RR Auction iz Bostona u SAD prodaje ljubavno pismo mladog Marlona Branda upućeno tadašnjoj djevojci Solange Podell, a online aukcija završava 9. veljače 2023. godine. Naime, rukom napisano pismo mladog Marlona Branda kojim je prekinuo vezu s Francuskinjom u kasnim 1940.-ima moglo bi se prodati na aukciji za 15 tisuća US dolara. Pismo je upućeno Solange Podell s kojom je Brando bio u vezi dok je bio zvijezda Broadwaya.

“Pišem ti ovo pismo kako bih objasnio da zbog ekscentričnog i brzopletog temperamenta ne želim poniziti i povrijediti tvoje osjećaje viđajući se s tobom samo kada to paše mom raspoloženju”, piše u pismu dugom tri stranice Marlon Brando, zvijezda filmova Kum, Apokalipsa danas i Posljednji tango u Parizu.

Prema opisu RR Auctiona, Brando i Podell upoznali su se 1947. godine u backstageu tijekom snimanja filma “Tramvaj zvan čežnja”. Nakon prekida Brando je nastavio karijeru u Hollywoodu, dok se Podell okrenula fotografiranju. Podsjetimo, Marlon Brando je osvojio dva Oscara za najbolju mušku ulogu u prestižnim filmovima “Kum” i “Na dokovima New Yorka”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon