MZLZ TRI GODINE ZAREDOM CERTIFICIRANA KAO SIGURNA ZRAČNA LUKA U UVJETIMA COVID-19 PANDEMIJE

Tekst: C. M. L.

Foto: L. H.

Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu je treću godinu zaredom s uspjehom prošla zahtjevan proces provjere upravljanja i dodatnog poboljšanja svih mjera zaštite od COVID-19 infekcije te je nakon potvrđenih akreditacija za 2020. i 2021. godinu, ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima Covid-19 pandemije za 2022. godinu. U procesu nove akreditacije, poseban naglasak je stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World).

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Program je izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations) te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka u Zagrebu dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere i na taj način pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te je ponovno dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon