MZLZ: SVEČANA OBLJETNICA DUGOGODIŠNJIH KLM-OVIH LETOVA OD ZAGREBA DO AMSTERDAMA

Tekst: T. P./Panopticum

Foto: T. G./MZLZ

U petak, 26. travnja 2024. u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman, prigodnim programom svečano je obilježena obljetnica dugogodišnjih letova KLM-a od Zagreba prema Amsterdamu, jednom od najvažnijih europskih zračnih čvorišta i jednoj od najprometnijih zračnih luka u Europi.

KLM-ova linija Zagreb – Amsterdam značajna je jer je omogućila odličnu povezanost Hrvatske i Nizozemske te juga i sjevera Europe, olakšavši putovanje poslovnim ljudima, turistima i putničkim entuzijastima. KLM je sustavno razvijao liniju Zagreb-Amsterdam te danas leti dva puta dnevno između ta dva grada, svih 365 dana u godini s jednim od najmodernijih zrakoplova današnjice, Embraerom 195-E2.

KLM osim za Zagreb, leti i za Split i Dubrovnik. U predsezoni, odnosno do 29. lipnja, iz Splita leti jednom dnevno za Amsterdam, a od 30. lipnja do 25. kolovoza 2024. čak 3 puta dnevno. Za Dubrovnik, do 28. lipnja KLM leti jednom tjedno, a nakon 29. lipnja 2024. svaki dan.

Podsjetimo, više od jednog stoljeća KLM je bio pionir u zrakoplovnoj industriji. KLM je najstariji zrakoplovni prijevoznik koji još uvijek posluje pod svojim izvornim imenom i ima za cilj biti vodeći europski mrežni prijevoznik u usmjerenosti na putnika, učinkovitosti i održivosti. KLM mreža letova povezuje Nizozemsku sa svim ključnim svjetskim destinacijama. KLM Royal Dutch Airlines dio je Air France–KLM grupe. KLM je također član globalne SkyTeam Alliance, koja ima 18 članica zrakoplovnih kompanija.

Danas je Air France-KLM vodeća grupa zrakoplovnih prijevoznika u međunarodnom prometu na polasku iz Europe, uglavnom iz svojih središta u Paris-Charles de Gaulle i Amsterdam-Schiphol. Dakle, riječ je o globalnom igraču sa snažnom europskom bazom, čije je glavno područje poslovanja prijevoz putnika, prijevoz tereta i zrakoplovno održavanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon