MZLZ POTPISALA EASA PROTOKOL ZDRAVSTVENE SIGURNOSTI U ZRAČNOM PROMETU

Tekst: Panopticum

Foto: MZLZ/M. Ž.

Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost (EASA) i Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavili su 20. svibnja ove godine COVID-19 Protokol zdravstvene sigurnosti u zračnom prometu koji sadrži operativne smjernice za pomoć zrakoplovnim kompanijama, zračnim lukama i nacionalnim zrakoplovnim tijelima u zaštiti zdravlja i sigurnosti putnika, članova posade i zaposlenika u avio industriji.

Međunarodna zračna luka Zagreb je početkom srpnja 2020. potpisala EASA Povelju i tako se pridružila listi od 22 europske zračne luke i zrakoplovnih prijevoznika koji su potpisnici Povelje. Poveljom se preuzima odgovornost osiguranja najviših standarda epidemiološke sigurnosti i omogućuje razmjena informacija s ciljem poboljšanja zajedničkih mjera usmjerenih ka realizaciji maksimalne sigurnosti u zrakoplovnoj industriji, tijekom globalne pandemije. Cilj Povelje jest promicanje provedbe operativnih smjernica zračnih luka i zrakoplovnih prijevoznika, kako bi se olakšao oporavak prometa putnika unutar EU i ostatka svijeta.

Inače, Međunarodna zračna luka Zagreb od mjeseca travnja 2020. provodi projekt simboličnog naziva „Povjerenje“ koji je usklađen sa smjernicama Protokola zdravstvene sigurnosti u zračnom prometu (Aviation Health SafetyProtocol).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon