MVEP RH ZATRAŽIO JAVNU ISPRIKU GORJANA TOZIJA

Tekst: B. D.

Foto: MVEP

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH osudilo je uvredljive izjave na društvenim mrežama direktora Agencije za film Republike Sjeverne Makedonije Gorjana Tozija o Republici Hrvatskoj.

Povodom toga je veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji predstavnicima Vlade Sjeverne Makedonije ukazalo na neprihvatljivost izjava Tozija. Isto je u telefonskom razgovoru ministar Gordan Grlić Radman istaknuo kolegi ministru Nikoli Dimitrovu, koji se ogradio od ove individualne izjave koja, kako je naglasio, ne oslikava vanjsku politiku Sjeverne Makedonije. Stoga su se sugovornici usuglasili da te izjave ne odražavaju pravu sliku tradicionalno prijateljskih odnosa dviju država. Zatražena je, također, javna isprika Tozija zbog nedopustivih objava, koje nedvojbeno zaslužuju svaku osudu, navodi se u priopćenju MVEP-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon