MVEP DOBIO RAVNATELJA MULTILATERALE

Tekst: B. D.

Foto: MVEP

Na zatvorenome dijelu 191. sjednice održane u petak, 22. studenog 2019. Vlada je donijela nove kadrovske odluke u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP). Naime, Vlada je državnog službenika Matu Škrabala ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja u MVEP, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Multilaterala je često obilježena kao najslabija karika u hrvatskoj diplomaciji. U MVEP-u multilateralna diplomacija služi često kao kamuflaža za slab državotvorni duh i izgovor da se svaki loši diplomatski potez svali na višu instancu. Naime, posao u diplomatskoj multilaterali, pogotovo u novostvorenoj državi kao Hrvatska, dobro je sklonište od bilateralne diplomacije, mjesto povremene individualne sabotaže državnog suvereniteta, zaleđe za sitni nepotizam, obiteljsko ladanje, klansko hrvatstvo i fingirani diplomatski rad. Kao rezultat toga jest podatak da nigdje u dokumentima UN-a nema pravne stavke koja kaže da je Hrvatska bila žrtva agresije Jugoslavije i Srbije kao njenog sljednika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon