MUZIČKI BIENNALE ZAGREB 2019.

Tekst: D. Sremiš

Foto: MBZ

Na Muzičkom biennalu Zagreb, međunarodnom festivalu suvremene glazbe koji se ove godine održava 30. put, od 6. do 13. travnja 2019. više od četiristo domaćih i inozemnih umjetnika predstavit će svoje najbolje radove. To je najveći međunarodni festival suvremene glazbe u Hrvatskoj na kojem publika može upoznati najbolje radove domaćih i inozemnih skladatelja iz cijelog svijeta.

U programskom fokusu ove godine je tema „Grad, prostor, glazba, zvuk”, a za nju je organizator pripremio široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo pedeset programa. Uz nastup simfonijskih orkestara, komornih ansambala i renomiranih solista, u programu ove festivalske manifestacije su projekti eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe.

Inače, Muzički biennale Zagreb održava se svake neparne godine od 1961. i mjesto je okupljanja brojnih ljubitelja umjetnosti. Program s rasporedom svih događanja dostupan je na službenoj internetskoj stranici: www.mbz.hr .

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon