MUZEJ APOKSIOMENA KANDIDAT ZA EU MUZEJ

Tekst: M. Šamanić

Foto: HRT

Među 40 muzeja iz 17 europskih zemalja koji se 2019. natječu za nagradu Europski muzej godine, kao jedini hrvatski projekt nominiran je Muzej Apoksiomena iz Malog Lošinja. Prošle je godine prema izboru korisnika Trip Advisora zauzeo prvo mjesto na ljestvici top 10 najboljih muzeja u Hrvatskoj. U 2019., taj se slavni europski niz nastavlja.
Da podsjetimo, u lošinjskome akvatoriju pored otočića Vele Orjule belgijski ga je ronilac 1996. otkrio, a 1999. je podignut i podvrgnut restauraciji. Nakon mnogobrojnih prezentacija u svijetu, u posljednje tri godine otkad je stalni dom pronašao u palači Kvarner u Malom Lošinju, došlo mu se diviti gotovo 80 tisuća posjetitelja koji ga ne prestaju fotografirati i obljavljivati na društvenim mrežama. Promocija Apoksiomena i dalje je nezaobilazna na mnogobrojnim turističkim sajmovima, konferencijama i kongresima, a već ovoga ožujka predstavit će se i u Europarlamentu u Bruxellesu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon