MOST ZATRAŽIO REVIZIJU GOLFA NA SRĐU

 

Golf na Srdju_photo

Tekst: Panopticum

Foto: NGO Srđ je naš

Saborski zastupnik Mosta, Maro Kristić izjavio je u petak, 29. 4. 2016. godine u Hrvatskom saboru da će Dubrovnik pretrpjeti katastrofalne posljedice ako Vlada nastavi podržavati projekt Golf na Srđu te zatražio da se hitno obustavi postupak izdavanja građevinske dozvole, obavi dubinski inspekcijski nadzor i poništi nezakonito izdana lokacijska dozvola optuživši usput suspektnog bivšeg ministra Mihaela Zmajlovića za pogodovanje investitorima.

Obrazlažući svoju izjavu saborski zastupnik Mosta napomenuo je da spomenuti projekt „Golf na Srđu“ počiva na nizu nezakonitosti, da se ne radi o projektu športsko-rekreacijskog karaktera, nego o čistom špekulantskom projektu o čemu najbolje svjedoči faznost u izdavanju dosadašnjih građevinskih dozvola iz čega je vidljiva namjera investitora isključivo dobiti građevinske dozvole, povećati vrijednost zemljišta i nakon toga preprodavati ga u fazama. Nadalje, u obrazloženju se ističe kako u prilog tome ide i neobjašnjiva žurba investitora da se što prije izdaju potrebne građevinske dozvole kako UNESCO ne bi saznao za sve nezakonitosti na spornom golferskom projektu.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon