MORH PREDSTAVIO PLAN NABAVE ZA 2020. GODINU

Tekst: Panopticum/HINA

Foto: TIH

Od značajnijih nabava u 2020. godini u MORH-u su za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izdvojili nabavu višenamjenskog borbenog aviona, nabavu helikoptera Black Hawk te pripreme za protupožarnu sezonu i smještajne i radne kapacitete u Zrakoplovnim bazama Zemunik, Pleso, Lučko i Divulje. Za potrebe Hrvatske ratne mornarice osiguran je novac za nastavak gradnje obalnog ophodnog broda, nabave motora za raketnu topovnjaču i nabavu brzih brodica. Za potrebe Hrvatske kopnene vojske nastavit će se opremanje jurišnom puškom i pripadajućom opremom, započet će projekt opremanja borbenim vozilom pješaštva Bradley, a očekuje se završetak generalne revizije tenka M84 i završetak izgradnje vojarne u Vukovaru.

Financijski plan Ministarstva obrane za 2020. godinu predviđa nabavu višenamjenskog borbenog aviona i helikoptera Black Hawk, gradnju obalnog ophodnog broda, opremanje borbenim vozilom pješaštva Bradley te transformaciju Hrvatskog vojnog učilišta u Sveučilište obrane i sigurnosti Dr. Franjo Tuđman.

Potpredsjednik Vlade RH i ministra obrane Damir Krstičević je u četvrtak, 6. veljače 2020. na predstavljanju Plana nabave MORH-a za 2020. rekao da je financijskim planom osigurano 5,3 milijarde kuna, što je povećanje od 264 milijuna kuna u odnosu na 2019. godinu. Ministar je posebno zahvalio svim članovima Odbora za obranu na čelu s predsjednikom Igorom Dragovanom na izvrsnoj suradnji te podsjetio kako je riječ o parlamentarnom Odboru koji daje mišljenje o nabavi za vrijednosti veće od pet milijuna eura prije samog pokretanja postupka nabave.

U financijskom planu MORH-a za materijalno zbrinjavanje osigurana su financijska sredstva u iznosu od 2,2 milijarde kuna. Od tog iznosa, nešto manje od 1,5 milijardi kuna odnosi se na provedbu postupaka javne nabave i gotovo 800 milijuna kuna za stvorene obveze iz prethodnih godina za višegodišnje financiranje i predmete nabave koji se realiziraju u inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon