MONODRAMA “SOBA ZA POGLEDE” U ZAGREBAČKOJ URANIJI

Tekst: K. Iveta

Foto: D. Petković

U ponedjeljak, 31. svibnja 2021. u Uraniji – zagrebačkom prostoru kreacije, održat će se monodrama pod nazivom “Soba za poglede” u izvedbi Ivane Buljan Legati i u režiji Marine Petković Liker. Predstava “Soba za poglede” nastala je prema priči Virginije Woolf Nova haljina a osvojila je dvije nagrade za najbolju izvedbu monodrame na međunarodnim festivalima.

Drama je to o promatranome izloženom pogledima drugih i kao posljedica nesnalaženja u dominantnim društvenim obrascima na događajima kojima često pridajemo veću pozornost nego što doista zaslužuju.

Priča na posve dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan život krhke, društveno neangažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring, koja želi poraditi na svojoj nedruštvenosti. Gotovo 50 minuta ispunjenih hrabrom i emotivnom izvedbom ovog izazovnog komada pokazalo se kao pun pogodak u vrijeme kad su ovakve teme aktualnije no ikad.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon