MOLITVA ZA SOA

Tekst: B. D.

Foto: HRT

Nakon održane sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije u utorak, 22. siječnja 2019. godine, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić izjavio je kako očekuje da državno tijelo RH, Sigurnosno obavještajna agenija (SOA) upozna DORH i MUP s relevantnim informacijama koje trenutno tresu Ministarstvo poljoprivrede i njenog čelnog čovjeka.

Slučajno ili ne, nejasno je zašto vodeća osoba DORH-a javno traži dokumentaciju SOA, kada vrlo dobro zna da je može ali i ne mora dobiti na uvid temeljem zakona o sigurnosnim službama. Iako uvaženi voditelj DORH-a dodatno i neuobičajeno izjavljuje kako bi bilo najnormalnije da dobije traženu dokumentaciju, njegova izjava posebno odzvanja obzirom na okolnost kako to nije činio u nekim drugim kaznenim predmetima gdje zbog nesuradnje DORH-a i SOA postupci stoje i predmeti skupljaju prašinu na policama DORH-a već više od pet godina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon