MKCHGM U GROŽNJANU OBILJEŽAVA 50 GODINA DJELOVANJA

Tekst: M. Šamanić

Foto: HRT

Grožnjan – grad umjetnika iz cijelog svijeta, ovih dana slavi 50. obljetnicu djelovanja. Šezdesetih godina prošlog stoljeća u taj su gradić u Istri stigli likovni umjetnici, a nakon njih i glazbenici, a organizirali su se kroz Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži (MKCHGM). Od 1969. godine, kada je osnovan, osnovni cilj grožnjanskog kulturnog projekta je stvaranje međunarodnog umjetničkog centra otvorenog mladim ljudima iz cijelog svijeta. Naime, od osnutka MKCHGM do danas je više od 23 tisuće mladih i njihovih mentora iz 90 zemalja svijeta sudjelovalo u raznim aktivnostima u Grožnjanu.

Kako navode u Grožnjanu, ovogodišnje obilježavanje pedesete obljetnice MKCHGM prigoda je za prisjećanje na brojne studente, glazbene djelatnike, mentore i druge sudionike koji su kroz ovih pedeset  godina dali neizbrisiv doprinos umjetničkoj koncepciji Grožnjana koju su već među prvima započeli likovni umjetnici koji su došli u Grožnjan nakon njegova proglašenja Gradom umjetnika 1965. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon