MJESEC ASTRONAUTIKE 2022.

Tekst: T. M.

Foto: P. H.

Tradicionalna manifestacija Mjesec astronautike, ove se godine održava u Čakovcu od 10. do 30. studenog 2022. Organizatori su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski astronautički i raketni savez, a suorganizatori su Astronomsko astronautičko društvo Zadar i Zajednice tehničke kulture grada Čakovca i Međimurske županije.

Mjesec astronautike se svake godine održava u drugom gradu kako bi se astronautika, raketna tehnika i raketno modelarstvo približili čim većem broju zainteresiranih širom Hrvatske, i kako bi se sudionici upoznali s predavačima i imali priliku s njima diskutirati o temama iz astronautike u najširem smislu.

Na ovogodišnjem Mjesecu astronautike biti će postavljena prigodna izložba, a održat će se i tri javna predavanja. Izložba i predavanja održat će se u zgradi Scheier, Matice hrvatske 1 s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan. Zainteresirani će moći predavanja pratiti i uživo na FB stranicama Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.

Prvo predavanje održat će se na dan otvorenja manifestacije 10. studenog 2022., a predavači će biti dr. sc. Tihomir Marjanac i dr. sc. Marina Čalogović (ProGEO-Hrvatska) s temom: Kako spriječiti impakt (da ne skončamo kao dinosauri). Drugo predavanje održat će se 17. studenog 2022., a predavač će biti dipl. ing. el. Karlo Bermanec (ProGEO-Hrvatska) s temom: Deep Space Network iliti kako razgovaramo sa svemirskim sondama. Treće predavanje održat će se 24. studenog 2022., a predavačica će biti Danijela Jović (www.spacemanic.com) s temom: Hrvati lete u svemir – misija Crocube (Prvi hrvatski satelit).

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u obilježavanje ovogodišnjeg Mjeseca astronautike, bilo osobnom prisutnošću ili putem FB.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon