MITAS 4 ISLANDS 2019.

Tekst: M. Šamanić

Foto: www.4islands.hr

Od 9. do 13. travnja 2019. održat će se peto izdanje utrke Mitas 4 Islands na kojoj će ove godine sudjelovati čak šesto natjecatelja iz tridesetak zemalja, a najviše prijava, čak stotinu, stiže iz Belgije. Utrka se vozi na otocima Krku, Rabu, Cresu i Lošinju a kreće iz Baške na otoku Krku. Raspored natjecanja i vožnji odvija se naprije po otoku Krku, zatim Rabu i Cresu, a trka završava na otoku Lošinju.

JEDNA OD NAJBOLJIH U EU

Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, a posebno onima koji se vesele ranom otvaranju biciklističke sezone. Osim toga, prekrasni i slikoviti krajolici, odlična organizacija stavili su ovu utrku u kalendar mnogih MTB entuzijasta, što i ne čudi budući da je utrka proglašena kao jedna od najboljih u Europi.

270 KM OTOČKIH STAZA

Peto izdanje utrke Mitas 4 Islands obuhvaća prolog i četiri etape, a svaka se vozi na jednom od četri otoka sjevernog Primorja. Natjecatelji u elitnoj muškoj i ženskoj kategoriji, u kojima je donja dobna granica 19 godina, dok je najstariji prijavljeni natjecatelj 70-godišnjak, prolaze istom rutom, vozeći ukupno 270 kilometara s više od 5 tisuća metara visinskog uspona.

ORGANIZACIJSKE NOVOSTI

Od ove godine utrka Mitas 4 Islands ima i nekolko novosti. Prva je povećanje broja dana utrke za jedan dan više. Naime, do sada su natjecatelji imali na raspolaganju četiri dana, a od ove godine je uveden i nulti dan, prolog koji će se odvijati u Baški. Druga novost je da će standardna prva etapa Baška – Baška završiti u gradu Krku, koji je tako postao novi grad domaćin. Treća novost je da se nakon tri godine natjecanja vraća »grand finale«, a kraj utrke, završna svečanost s dodjelom nagrada bit će na glavnom trgu u Malom Lošinju.

Više informacija može se pronaći na službenoj iternetskoj stranici organizatora: www.4islands.hr

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon