MISIJE U SVEMIR – JUČER, DANAS, SUTRA

Tekst: M. Š.

Foto: M. K.

Predavanje ”Misije u svemir – jučer, danas, sutra“ održat će Vjeran Malenica u srijedu, 5. veljače 2020., u Zvjezdarnici Zagreb, Opatička 22. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan. Predavanje prikazuje ljudske napore i postignuća u istraživanju Svemira. Prate se raketne tehnologije i svemirske misije od ranih početaka i prvih znanstvenih ideja razvoja raketne tehnike i astronautike, preko američko-sovjetske utrke u Svemir 60-tih i 70-tih godina i slijetanja čovjeka na Mjesec, te postlunarna era sve do danas. Prikazuje se i kako izgleda selekcijski proces i obuka za astronaute.
Nadalje, govori se i o budućim planovima i misijama na Mjesec i Mars, te o novom svemirskom dobu pojavom privatnih kompanija (Space X, Blue Origin) koje zajedno s NASA-om razvijaju sustave za slanje ljudi i robotskih misija na Mjesec i Mars. Osim toga, predavanje daje i kratki osvrt na mogući razvoj hrvatskog svemirskog programa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon